Welkom op onze website

De Vlinder is een kleine christelijke basisschool, bestaande uit vier combinatiegroepen met een familiair karakter. Wij vinden het belangrijk dat kinderen zich in een nette en veilige schoolomgeving zo optimaal mogelijk kunnen ontwikkelen. In onze basisregels benadrukken we dit door te zorgen voor netheid en hygiëne, een veilig schoolklimaat en door aardig te zijn voor elkaar. In de praktijk ervaart u een school met een prettig pedagogisch klimaat, waar veel aandacht is voor waarden en normen. Wij staan open voor verschillende culturele of religieuze achtergronden, zonder het verlies van onze christelijke identiteit.

Wij hebben een schooltuin waar alle groepen van de school regelmatig met de natuur in aanraking komen. Wij willen in de komende jaren van onze ruime speelplaats een natuurspeelplaats maken. U kunt dan denken aan een insectenhotel, observeerwandjes en voederplekken voor vogels en eekhoorntjes, fruitbomen, een hut van wilgentakken, paddenstoelenboompjes en nog veel meer. Natuur is belangrijk voor de totale ontwikkeling van kinderen. Voor de zintuigen, motoriek, sociale vaardigheden, zelfwaardering, creativiteit, concentratie en denkvermogen. Ook is bewezen dat natuur een positieve invloed heeft op lichamelijke en psychische gezondheid van het kind.

Op deze website vindt u informatie over onze school. Mist u nog informatie of heeft u andere vragen, dan kunt u contact opnemen met de directeur van onze school. Natuurlijk kunt u de directeur ook via “contact” op deze website een bericht sturen.

Bent u geïnteresseerd in onze school, dan bent u van harte welkom om een kijkje te nemen. Wanneer u van te voren een afspraak maakt, maken we tijd voor u vrij.

Henrike Leunissen, directeur
André Rosenbrand, voorzitter bestuur.

Agenda van deze maanden

maandinfo september 2014
projecten: afscheid meester Bertus
passend onderwijs

Wilt u meer informatie over onze school, klik dan op "video".

rupsje

Chr. Basisschool De Vlinder | Echterstraat 5 | 6051 EW | Postbus 7216 | 6050 AE | Maasbracht | Tel 0475 - 461967